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Agustin Balbi interverrà sull'argomento "Nuove idee nel settore dell'ospitalità"

Ad AreaTalks di The Best Chef, il punto di vista di Agustin Balbi sulle "Nuove idee nel settore dell'ospitalità"

Agustin Balbi interverrà sull'argomento "Nuove idee nel settore dell'ospitalità"

#AREATALKS- 22 settembre 11.30 - 13.00 (CET): Argomento "Nuove idee nel settore dell'ospitalità"

Lo chef Agustin Balbi ha iniziato il suo percorso nelle arti culinarie all'età di 15 anni, ispirato dalla cucina e dall'ospitalità mostrate in tenera età dalla nonna spagnola. La sua carriera lavorativa è partita sotto la guida del mentore Thierry Pzonka (maitre cuisine de France) in uno dei ristoranti più acclamati di Buenos Aires mentre studiava presso la migliore scuola di cucina argentina, The BUE Trainers.

Dopo la laurea a pieni voti, Agustin Balbi ha cercato una strada diversa rispetto all'Europa classica, è andato a lavorare negli Stati Uniti sotto la guida dello chef stellato Scott Boswell. Per approfondire le sue abilità ha trascorso oltre cinque anni in Giappone, imparando nuove tecniche dai migliori maestri del paese come Zurriola (due stelle Michelin) con Seiichi Honda, Nihonryori Ryugin (tre stelle Michelin) con Seiji Yamamoto e Cuisine [s] Michel Troisgros (due stelle Michelin) con Guillaume Bracaval.

Agustin Balbi, ex chef di Haku, ha aperto quest'anno Ando, ​​il suo primo ristorante. Il nuovo ristorante presenta la cucina di Balbi con influenze spagnole e giapponesi in forma di menu degustazione. Il nome "Ando" prende parte al nome di Balbi, che è anche il participio verbo spagnolo per descrivere un'azione nel presente; mentre in giapponese, il termine si riferisce a un senso di conforto.

Iscrizione GRATUITA APERTA

#AREATALKS- 22nd September 11.30 - 13.00 (CET)

Topic "New Ideas in Hospitality Industry"

Chef Agustin Balbi began his road into culinary arts at the age of just 15 inspired by the cooking and hospitality shown at a very early age by his Spanish grandmother. Balbi began his career working under Thierry Pzonka (maitre cuisinier de France) at one of the most highly acclaimed restaurants in Buenos Aires while studying at the Argentina best culinary school, The BUE Trainers.

After graduation with honours, Agustin Balbi looked for a different path than the classical Europe, he went to work in the United States instead under star chef Scott Boswell of Stella! To further his skills in culinary arts, Agustin Balbi spent over five years training in Japan, learning new techniques from the country’s best masters such as Zurriola (two-Michelin-starred) with Seiichi Honda, Nihonryori Ryugin (three-Michelin-starred) with Seiji Yamamoto, and Cuisine[s] Michel Troisgros (two-Michelin-starred) with Guillaume Bracaval.

Agustin Balbi, formerly chef of Haku, has opened this year Ando, his first solo restaurant. The new restaurant presents Balbi’s cuisine with Spanish and Japanese influences in forms of tasting menus. The name ‘Ando’ takes after part of Balbi’s name, which also is the Spanish verb participle to describe an action in the present; while in Japanese, language the term refers to a sense of solace. The new restaurant is set to present a cuisine with elements derived from Balbi’s Spanish roots and influences from Japan, where the chef honed his craft during his tenure at Tokyo’s Cuisine Michel Troisgros and Nihonryori Ryugin

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